Portugalin juustoja

Portugalin ruokakulttuurista puhuttaessa aina mainitaan viinit, äyriäiset ja tutkimusretkien mukana maan ruokapatoihin tuotu chili ja piri-pirikastike.

Eniten mä ikävöin lapsuudestani portugalilaista juustoa, joka kulki meidän perheessä nimellä Queijo de Evora (Evoran paikkakunnan juusto), mutta se oli varmaankin joku oma yleisnimityksemme pienille kirpakan kermaisille vuohen- ja lampaanmaitojuustoille, joita tilasimme alkupaloiksi ravintolassa.

Helsingissä meitä juustonystäviä hellitään kauppahallien asiantuntevilla juustotiskeillä ja supermarkettienkin juustotarjonta usein yllättää positiivisesti. Portugali on vaan tuottajana niin pieni ja kaukainen, että se on tyystin puuttunut enkä ole ’Evoranjuustoa’ vastaavaa löytänyt isompien juustomaiden tarjonnasta.

Mutta!! Mun vapaapäivän kruunasi tänään vierailu Hietsun halliin, johon on avautunut pieni ja vaatimatonportugalilaisten juustojen myymälä!!!

En kestä tätä onnea ja juuri synttäreitteni alla! Puodin pitäjällä on nyt tarjolla kolmea eri juustoa, mutta hän aikoo vaihdella valikoimaansa. Ostin 400g kimpaleen lampaanmaitojuustoa, sitä vähemmn kypsytettyä, jossa oli vahvin lapsuuteni maku.

Käykää, hyvät juustofanit, maistamassa Portugalilaisia artesaanijuustoja ja tukemassa pientä juustopuotitulokasta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s