Maksimal makkaraleipä

Maksamakkara oli lapsuuden övereiden jälkeen kieltolistallani 26 vuotta, kunnes tulin omalla keitrauskeikallani hyvin nälkäiseksi.

Korjatessani tarjoiluvateja tapahtuman jälkeen se sudennälkä sitten iski ja jäljellä oli enää maalaisleipää ja maksamakkaraa. Ei auttanut kuin maistaa varovasti… nam. Söin toisen leivän, nam. Söin kolmannenkin, NAM! Loput maksamakkarat kelmutin ja vein kotiin ja söin loppuviikon maksamakkaraa levitettynä milloin paahdetulle leivälle, milloin dippasin sitä minisuolakurkuilla – just tätä ruokaihmisen glamouria.

Kun sitten tuli tilaisuus kehittää Pågenille uusia reseptejä heidän enemmän kuin leipää -reseptisivuille, tiesin heti, että teen jotain maksamakkaralla. Ystäväni Susanna käski kokeilemaan maksamakkaraa tuoreen piparjuuren kanssa ja siinähän se sitten olikin: pohjaksi Pågenin Limppua, päälle paksu kerros raikasta juustolevitettä etikkaisilla kurkuilla, pikantilla tuoreella piparjuurella ja savustetulla paprikalla sekä päälle paksuja siipaleita maksamakkaraa ja punaista paprikaa.

Tämä leipä on yksi mun suosikeista ja kruunaa täydellisesti sadepäivän.

Tänään tein Maksimaaliset makkaraleivät stadilaiseen maksamakkaraan (jotka kylläkin valmistetaan Salossa).
Tänään tein Maksimaaliset makkaraleivät stadilaiseen maksamakkaraan (jotka kylläkin valmistetaan Salossa).

Tahna on hyvää sellaisenaankin, jos maksamakkara ei maistu. Siitä saa oivan täytteen kolmioleipiin tai voileipäkakkuun. Kokeile myös levitettä Pågenin Limpukan tai OmenaLimpukan kera.

Herkulliset maksamakkaleivät (6:lle)

  • 6 viipaletta Pågen Limppua
  • 200 g laadukasta maksamakkaraa
  • 1 punainen paprika, josta ¼ osa tahnaan

tahna:

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 100 g ricottaa tai kotijuustoa
  • 1 rkl hienonnettua sipulia
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • ¼ osa punaista paprikaa, kuutioituna hienosti
  • 8 cocktailkurkkua, kuutioituina
  • 1 rkl tuoretta piparjuurta raasteena (tai 2 rkl valmista piparjuuritahnaa)
  • ½ tl savupaprikaa
  • 1 tl valkopippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl hunajaa
  1. Murenna ricotta tai kotijuusto isoon kulhoon ja lisää loput tahnan ainekset. Tarkista maku ja anna vetäytyä hetken jääkaapissa.
  2. Paahda leivät. Levitä levitettä reilusti limppuviipaleille ja asettele kullekin leivälle kolme viipaletta maksamakkaraa. Koristele paprikan suikaleilla ja nauti.

Tahna säilyy peitettynä jääkaapissa 5 päivää.

Kuva : Antti Hallakorpi
Kuva : Antti Hallakorpi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s