Possunleikkeelle uusi peti

Otetaan ensin leivitetty possunleike ja paistetaan se vähän liian haaleassa juoksevassa margariiniseoksessa lötköksi. Annostellaan sivuun kauhallinen jauheeseen tehtyä muusia ja kourallinen pakastevihannesseosta – vegejä ja väriä, you know. Koristellaan pirtsakalla persiljalla ja tarjoillaan.

Puolivalmistekeittiöt ovat tehneet hallaa hienolle klassikolle, joka on oikeassa seurassa ruokapöydän kunkku. Kunnon possun leike on ohueksi moukaroitu, rapea sekä suolainen ulkoa ja mehukas sisältä. Possu on kiitollinen kokattava: sen sivuun sopii niin kermaiset lisukkeet kuin aasialaisetkin maut, joten leivitetyn leikkeen kaverina kannattaisi tarjota joskus muutakin, kuin muusia tai raneja.

Tässä yksi ilta avattiin pullo punkkua ja tehtiin possulle peti polentasta ja kasviksista. Koko ruoan kokkaamiseen meni vartti, tosin ruoanlaittoaikaa nopeutti se, että olin tuonut töistä valmiiksi leivitettyjä possunräimäleitä. Jos olisin ostanut filettä ja nuijinut sekä leivittänyt ne itse alusta asti, tämän ruoan valmistukseen olisi mennyt 20 minuuttia. Tätä ruokaa varten kannattaa penkoa jääkaapin sisältöä: esimerkiksi pari anjovisfilettä antaa kasvispaistokselle hyvän säväyksen tai sitten voit tehdä kuten minä, ja heittää joukkoon oliivipurkin pohjat ja nahistuneet babaypinaatinlehdet. 

Tää resepti on niin helppo, että tämän tekee vaikka baari-illan jälkeiseen nälkään. Ja takaan, että tällä ruoalla saa  lihansyöjän hurmattua niin, että saa tehdä tälle myös aamiaista. 

possunleike

Possua, polentaa ja papuja (2:lle)

2 porsaan leivitettyä leikettä

rypsiöljyä paistamiseen

3 valkosipulin kynttä, kuorineen

100 g pitkiä vihreitä papuja

1 punasipuli, suikaleina

½ rasiaa kirsikkatomaatteja, puolitettuna

babypinaattia, oliiveja

tilkka valkoviiniä

polenta: 

2 dl polentaa

5 dl kanalientä

0,5 dl juustoraastetta

ripaus kuivattua salviaa

1 rkl voita

tarjoiluun: 

hyvää balsamietikkaa ja tabascoa

Kuumenna 5 dl lientä tai vettä kasarissa kiehuvaksi, lisää voi ja kaada polenta sekaan. Keitä kypsäksi koko ajan sekoittaen (noin 5 min.), alenna lämpöä kun koostumus alkaa puuroutumaan ja lisää juustoraaste sekä salvia. Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa ja pippuria. Kaada tarjoiluvadille.

Kaada paistinpannuun loraus rypsiöljyä ja aseta veitsen lappeella kevyesti painetut valkosipulin kynnet öljyyn ja kuumenna. Paista possun leikkeet rapeiksi molemmin puolin ja suolaa fileet. Nosta sivuun. Laske hieman lämpöä. Lisää pannuun pavut ja sipulit. Valkosipulien kuorten pitäisi tässä vaiheessa olla jo irronneita, voit kalastaa ne pannusta. Paista kasviksia hetken, lisää sitten tomaatti ja paistele täysillä vielä noin minuutin. Irroita maut pannusta lorauksella valkkaria. Mausta suolalla ja rouhi päälle reilusti mustapippuria. Kaada vihannespaistos polentan päälle ja kasaa päälle suikaloitu, rapea possu. Viimeistele loiskimalla Tabascoa ja balsamiviinietikkaa ympäriinsä.

Tarjoa suoraan vadilta.


Kaipaatko lisää ideoita possun kaveriksi? Tässä muutama:

Leivitetty possunleike x 5

  • Korvasienimuhennosta sekä muusia
  • Kermassa ja karkeassa sinapissa muhennettua purjoa sekä ohraa
  • Omenasosetta (trust me!), ranskalaisia perunoita sekä mummon kurkkuja
  • Avocadoa, kirsikkatomaatteja, salaattia, curryjogurttikastiketta ja suikaloitu leike tortillan välissä
  • Stirfry parsakaalista, paksoista, paprikasta ja pähkinöistä ja makeaa chilietikkakastiketta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s