Bistro Roihuvuoren lauantaibrunssi

JÄRJESTIN PIENEN BRUNSSIN YSTÄVILLENI JA MAISTATIN HEILLÄ PÅGENIN UUTUUSLEIPÄÄ HERKKU TOASTIA SEKÄ LEIVÄN YMPÄRILLE KEHITTÄMIÄNI UUSIA RESEPTEJÄ

Yhteistyössä Pågen Suomi.

Kun multa kysytään vinkkiä Helsingin parhaaseen brunssiin, vastaan ”Roihuvuoressa, kotonani!”. Vaikka asunkin Helsingissä, jossa nykyään joka kaupunginosalla on omat viikonloppubrunssinsa, kävin itse ensimmäistä kertaa nauttimassa ravintolabrunssia vasta pari viikkoa sitten.

Rakastan pitkiä aamiaisia, mutta koska hyvän brunssin tekeminen kotona on helppoa ja edullista, on viikonloput tullut vietettyä usein kavereilla tai omassa kodissa hyvän ravintolan sijaan. -Miinuspuolena kotona järjestetyissä brunsseissa on tietenkin se, että täytyy itse siivota ja tiskata astiat, kun taas ravintolassa voi istua ja nauttia ammattilaisten työstä ja kivasta ilmapiiristä. Plussaa kotibrunsseissa on puolestaan se, että voi olla verkkareissa!

Pågen Herkku Toasteja on kahta, Unikko ja Taikinajuuri, joista jälkimmäisen pintaan on ripoteltu rouheaa mustapippuria. Molemmat ovat täydellisiä brunssileipiä: unikonsiemenet muistuttavat pitkien aamiaisten perinnemaiden, Saksan ja Itävallan ruokakulttuureista; Herkku Toast Taikinajuuri on puolestaan ihanan pippurinen pari kananmunaruoille ja erilaisille juustoille.

Tein neljä uutta reseptiä Herkku Toastin ympärille: Sinihome-Avocadosandwichit, Lohicocottet, salaatin parsasta, ruusukaalista ja krutongeista verigreippibearnaisella, sekä Herkkugrissinejä. Lisäksi tarjolla oli uunissa paahdettuja tomaatteja, linssisalaattia ja mehuja, joista sai halutessaan sekoitella itselleen mimosan. Reseptit löydät klikkaamalla ruokien nimiä.

Jälkiruoaksi tein leipävanukkaan, resepti löytyy täältä. -Vaihdoin tumman suklaan valkosuklaaksi ja sekoitin joukkoon raparperista nopeasti keittämääni rouheaa hilloa vadelmien sijaan.

Toimin Pågenin Brand Ambassadorina ja tämä postaus on osa yhteistyötämme. 

Suosikkiruoaksi vieraiden keskuudessa nousi salaatti parsalla, ruusukaalilla ja krutongeilla. Bearnaisen koostumus onnistui parhaiten koskaan, varmasti osana taikaa oli Jonna, joka vispasi minun annosteleman voin täydelliseksi emulsioksi. Upeita cocotteja suosittelen myös kokeilemaan, niissä voi varioida maun mukaan täytteitä, esimerkiksi Ilmajoen palvikinkku tai sinihomejuusto toimivat varmasti myös hyvin. Oma suosikkini oli voikkarityttönä tietenkin sandwichit ja mieheni huolehti siitä, että kaikki ilmakuivattuun kinkkuun käärityt Herkkugrissinit syötiin viimeistä murua myöten.

Tervetuloa Jonna, Noora ja Pervin toistekin meille testailemaan mun reseptejä!

HerkkuBrunssi-20

Mainokset

2 Comments Lisää omasi

  1. Huli sanoo:

    Kotibrunssit ovat kyllä ihan parhautta! 🙂 Kotona ei ole mikään kiire ja on tosiaan ihanaa popsia aamupalaa pitkän kaavan mukaan ihan kahdestaan tai sitten isommalla porukalla niissä verkkareissa. Ja kesällä brunssi katetaan tietenkin terassille! Kesä tule jo!

  2. Meri-Tuuli sanoo:

    Ooh, olisipa meilläkin terassi, tai edes parveke! Ollaan kyllä otettu kesäisin tehokkaasti haltuun taloyhtiön pihalle laittamat pöydät ja penkit, jota muut naapurit ei ihme kyllä käytä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s