Lohicocottet
6 viipaletta Herkku Toast Taikinajuuri -leipää
6 isoa luomumunaa
100 g kylmäsavulohta
1 dl luomukermaa
tuoretta tilliä
sormisuolaa
luomuvoita
Tarvitset sopivat astiat. Esimerkiksi metalliset leivosvuoat, uuninkestävät keraamiset kipot tai muffinivuoka ovat oivia cocottejen valmistamiseen.
Lämmitä uuni 150-asteiseksi. Voitele astiat. Kostuta leipäpala nopeasti kylmässä vedessä ja purista ylimääräinen vesi pois kämmenien välissä. Vuoraa astia leipäviipaleella. Tee näin kaikille viipaleille. Nosta astiat uunin keskiosaan ja paista noin 10 minuuttia, tai kunnes leipä on kuivunut ja rapeutunut hieman. Poista uunista ja nosta uunin lämpötilaa 180:aan asteeseen.
Voit valmistella leipäpohjat jo hyvissä ajoin, kokoa cocottet vasta juuri ennen paistamista. Jos käytät muffinivuokaa, nosta cocottet tarjolle vaikka paperisiin muffinivuokiin tai pienille teelautasille.
Revi savulohi suupaloiksi ja jaa leipäkippoihin. Riko jokaiseen yksi muna ja jaa lusikallinen kermaa jokaisen päälle. Ripottele päälle tilliä ja nosta vuoat takaisin uuniin. Paista n. 10 minuuttia tai kunnes valkuainen on hyytynyt kuohkeaksi ja keltuainen vielä sopivan juokseva. Ripottele jokaiseen cocotteen vähän sormisuolaa, koristele tillinoksalla ja tarjoa.
