Parsaa, ruusukaalia, maalaiskrutonkeja ja verigreippibearnaisea

YHTEISTYÖSSÄ PÅGEN SUOMI

Parsaa, ruusukaalia, maalaiskrutonkeja ja verigreippibearnaisea

1 rasia (400 g) ruusukaalia

1 nippu vihreää parsaa

2 valkosipulin kynttä, puolitettuna pituussuunnassa

4 viipaletta Herkku Toast Unikkoa

oliiviöljyä

1 rkl luomuvoita

1 rkl siirappia

1/2 dl vettä

2 rkl saksanpähkinöitä, kevyesti murskattuna

suolaa, mustapippuria

verigreippibearnaise:

2 luomumunan keltuaista

3 rkl verigreipin mehua

2 rkl valkoviinietikkaa

1 pieni shalottisipuli, hienonnettuna

1 tl kuivattua rakuunaa

120 g huoneenlämpöistä luomuvoita

suolaa, mustapippuria

Putsaa ruusukaaleista kuivat lehdet ja kanta. Leikkaa pikkukaalit ohueksi suikaleeksi. Kuori parsa ja leikkaa parin sentin pätkiksi. Kiehauta iso kattilallinen vettä ja keitä parsat siinä 2minuuttia. Valuta ja huuhtele runsaalla kylmällä vedellä.

Yhdistä verigreippimehu, etikka, sipuli ja kuivatut yrtit pienessä kasarissa. Kiehauta ja anna porista, kunnes neste on tiivistynyt puoleen. Siivilöi liemi vesihauteeseen sopivaan kippoon ja anna jäähtyä hetken. Valmista sillä välin krutongit ja kaalisalaatti.

Revi Herkku Toast –viipaleet krouveiksi krutongeiksi. Kaada korkeareunaiseen pannuun oliiviöljyä, aseta valkosipulin kynnet öljyyn leikkauspinta alaspäin ja kuumenna öljy tiriseväksi. Lisää leipäpalat ja paahda ruskeiksi. Nosta leipäpalat ja valkosipulin kynnet sivuun ja lisää voi pannuun. Kun voi on sulanut, heitä ruusukaalit pannulle ja paista käännellen silloin tällöin, kunnes kaaleihin on tullut kaunis, paahtunut väri ja ne ovat pehmenneet hieman. Lisää siirappi, vesi ja parsat ja anna kiehahtaa ja hautua hetkisen. Mausta suolalla ja pippurilla ja nosta sivuun siksi aikaa, kun valmistat bearnaisen loppuun.

Yhdistä keltuaiset etikkaliemeen ja nosta kippo vesihauteen päälle. Anna keltuaisten kypsyä vesihauteessa vispaten seosta koko ajan. Seos on kypsää, kun pinnalle muodostuva vaahto sekoittuu paksuun, vaniljakastikemaiseen seokseen. Vispaa sekaan voi nokare kerrallaan ja nosta kippo pois hauteesta. Jatka vielä sekoittamista hetken, kunnes bearnaise jäähtyy hieman. Tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan ripaus suolaa ja mustapippuria.

Ripottele pähkinät ja krutongit salaatin päälle ja tarjoa kaalisalaatti herkullisen bearnaisen kanssa.

Mainokset

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s