Vappua ja canapeita

Vappu tulee, mutta me emme pääse juhliin! Vietämme Vapun ulkomailla, joten tänä vuonna osallistuminen vellovaan, huutavaan, riehakkaaseen ja kaiken matalaksi panevaan ihmismassaan jää väliin.

Lähdemme perjantaina Portugaliin, jossa on juuri toissapäivänä juhlittu isosti: huhtikuun 25. on neilikkavallankumouksen vuosipäivä, joka vuonna 1974 päätti liki puolen vuosisadan kestäneen diktatuurin. Juhlapäivä on kansallinen pyhä, jolloin juhlitaan konsertein, ilotulituksin ja marssein. Lapsuuteni portugalin vuosilta en muista juhlineemme päivää erityisesti, mutta kylläkin isän yllyttäminä huutaneemme auton ikkunoista ”Vinte cinco de Abril!” ajaessamme Lissabonin punaista maamerkkisiltaa – silta uudelleennimettiin pian vallankumouksen jälkeen Ponte 25 de Abriliksi. Vaikka toukokuun ensimmäinen on Portugalissakin työväen juhlapäivä ja kansallinen vapaa, en usko että väki jaksaa juhlia yhtään niin isosti kuin viikkoa aiemmin vietettävänä uuden itsenäisyyden ja sananvapauden päivänä; nähtäväksi jää. Enkä tiedä onko missään päin maailmaa vappu yhtä merkittävä ja iloisesti kaoottinen juhlapäivä kuin meillä Suomessa.

Huhtikuun 25. Lissabonissa. (kuva: Art Library Foundation Calouste Gulbenkian https://www.flickr.com/photos/biblarte/)

Vappu avaa minulle joka vuosi puistokauden – etenkin tänä vuonna, kun kylmä ilma on estänyt varaslähdöt puistohumputteluun. Aurinko on kyllä paistanut ja ulkoilua on yritetty, mutta toistaiseksi parveke on ollut itselleni mukavin paikka nauttia raikkaasta ilmasta. Mutta onneksi meidän partsille mahtuu itseni lisäksi muutama ystäväkin ja niin minä kutsuin luokse muutaman kaverin, tein pientä naposteltavaa ja kaadoin meille skumbalat.

Eikä näillä eväillä haittaa, vaikka Portugalin vappu olisi unelias ja vaimea, sillä parasta vapussa on kuitenkin nähdä kavereita ja kilistellä ripset poskissa ja sen voi tehdä hyvin vähän etukäteenkin.

Tein bravuuriani, kuohkeaa maksapateeta canapeeleipien päällä – täydellinen etkonapostelu!

Yhteistyössä Lidl ❤

 

MAKSAPATEE CANAPEET

(40 kpl) valmistusaika 10 min.

2 prk viherpippurimaksapateeta
½ prk (100g) Cavabel Cream Spread –tuorejuustoa
1 rkl Acentino valkoviinietikkaa
mustapippuria
(1 korkillinen konjakkia)
1 patonki
Deluxe hilloa, esim. luumuchutney tai mustaherukkahyytelö
koristeluun tuoretta oreganoa, ruohosipulia, lehtipersiljaa tai rucolaa

Laita maksapateet ja tuorejuusto yleiskoneeseen tai kulhoon. Sekoita tasaiseksi. Mausta valkoviinietikalla, mustapippurilla ja halutessasi korkillisella konjakkia. Sekoita ja pakkaa pursotuspussiin ja laita jääkaappiin hetkeksi viilenemään.

Leikkaa patonki ohuiksi viipaleiksi. Anna halutessasi hetken kuivahtaa huoneenlämmössä.

Hetkeä ennen tarjoilua:
Sivele leiville ohuesti haluamaasi hilloa. Pursota tai levitä leiville maksapateeta. Viimeistele rouhimalla päälle mustapippuria ja koristelemalla tuoreilla yrteillä. Tarjoa heti.

Jos meinaat suunnata puistoon, voit leikata leivän valmiiksi ja pakata maksapateen pursotuspussiin. Puistossa sitten hillolla sively, päälle maksapateeta ja viimeistely yrtillä. NAM! Todella herkullinen palanpainike skumpalle tai oluelle.

Yhteistyössä Lidl Suomi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s