Parsaa ja kananmunavinegrettiä

Meillä oli mieheni kanssa vuosipäivä. Ensitapaamisemme Kaiku-baarissa ei ollut niin romantillinen, mutta kylläkin ikimuistoinen. Sitä seurasi muutamien päivien radiohiljaisuus ja kehtaako vai eikö kehtaa laittaa viestiä -vatvoilua,  mutta onneksi laitoin; tänään ensitapaamisestamme on kulunut viisi vuotta ja rinnallani on  kulkenut maailman paras mies ja nyt myös hiljattain 6 kuukautta täyttänyt poikamme.

Yhteisiin treffeihin ei enää ole samalla tavalla mahdollisuuksia kuin ennen, mutta onneksi voi treffeillä kotona ja hurmata vatsan kautta!

Parsat ovat täällä ja niitä halusin laittaa, samoin jotain kananmunasta. Kananmunia minulla on aina kaapissa, mutta tällä kertaa ei tehnyt mieli alkaa kikkailemaan uppomunien kanssa, vaikka osaankin nykyään maailman helpoimman kikan niiden valmistamiseksi (kikka löytyy täältä). Parsan kanssa tykkään hapokkaasta kastikkeesta, joten hunnutin ne kananmunavinegretillä. Vinegrettiä tulee tällä reseptillä neljälle, joten meiltä kahdelta tätä jäi jääkaappiin ja voin herkutella sillä lisäämällä sitä esimerkiksi linssisalaatin päälle.

Voilá: mun kevyt, raikas ja mieheni hurmannut parsaruoka, jonka tarjoilin sänkyyn kera hänen lempimehunsa (appelsiinia, jossa ei saa olla hedelmälihaa!) ja tuoreiden bageleiden. ❤

Yhteistyössä Lidl.

Parsaa ja kananmunavinegrettiä

(4:lle, maidoton, gluteeniton)

1 pkt Dulano parmankinkkua
1 puntti parsaa
suolaa keitinveteen

munavinegretti: 
4 kpl keitettyä luomukananmunaa
1 rkl karkeaa sinappia / Duc De Coeur Moutarde Française À L’ancienne
1 dl Primadonna luomuoliiviöljyä
¼-½ dl Acentino valkoviinietikkaa
suolaa
mustapippuria

sitrussalaattia:
2 appelsiinia
1 verigreippi
minttua tai thaibasilikaa

lisäksi:
leipää, esimerkiksi tuoreita bageleitä

Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Levitä parmankinkkuviipaleet leivinpaperille ja laita uunin keskiosaan paahtumaan noin 10 minuutiksi tai kunnes kinkut ovat kuivuneet ja kovettuneet. Laita kinkut talouspaperin päälle kuivumaan ja rapeutumaan lisää.

Kuori ja silppua kananmunat pieniksi ja laita kulhoon. Lisää karkea sinappi, etikka ja oliiviöljy ja sekoita. Mausta suolalla ja mustapippurilla, tarkista maku.

Kuori parsat noin 4 cm nupun alapuolelta varren juureen asti ja leikkaa puiseva osa vartta pois. Halutessasi puolita parsat ja keitä kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä 2-3 minuuttia. Nosta kattilasta jääveteen tai juoksevan kylmän veden alle, jotta keittyminen keskeytyy ja parsat jäävät kauniin vihreiksi.

Tee sitrussalaatti. Kuori sitrushedelmät veitsellä, purista kuorista mehut kulhoon. Kuutioi hedelmät tai halutessasi fieloi ne mehun joukkoon, silppua mausteeksi tuoreita yrttejä.

Kokoa annos asettelemalla lautasille parsaa ja lusikoimalla päälle kananmunavinegrettiä. Laita sivuun sitrussalaattia ja tarjoa heti.

Katso toinen parsareseptini täältä

Mainokset

One Comment Lisää omasi

  1. Piia sanoo:

    Onnea teille ihanille 😘! Pitää kokeilla tuota herkulliselta vaikuttavaa reseptiä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s