Kaksi päivää paratiisissa eli kokkausta Nami Namastessa Muhun saarella

Nyt alkoi laskeutuminen kesälomaan, ja tein sen parhaalla mahdollisella tavalla: kokkaillen, viiniä siemaillen ja aamutakissa laahustellen Nami Namastessa, Muhun saarella Virossa. Vedimme Pipsa Hurmerinnan kanssa Siken taianomaisen kauniissa majatalossa kokkauskurssin, johon työntäyteinen ja vilkas kevätkauteni huipentui.

Kaksi päivää menivät ohi kuin hujauksessa, mutta tunsin oloni niiden jälkeen niin onnelliseksi ja rentoutuneeksi. Voisin tykittää tämän blogini täyteen pelkkiä kuvia joka ikisestä Nami Namasten nurkasta, sillä kaikki siellä on niin kaunista ja harkittua aina petien pellavalakanoista saunaan, jonka ikkunan näkymästä en halua kertoa teille mitään, jotta jos joskus menette sinne löylyihin, voitte kokea sen itse. Sen sijaan kerron kokkauskurssistamme, jonka saimme vetää tässä ainutlaatuisessa miljöössä, kiitos siitä Siken ja kurssille tulleiden osanottajien! 

Kaikki alkoi jo keväällä, jolloin Pipsa heitti ilmaan idean, että jos järjestäisimme kesällä kokkauskurssin ohjelmamme Samassa Liemessä -hengessä Siken majatalossa Nami Namastessa. Koska olemme toiminnan naisia, jo muutaman messenger-viestin jälkeen päivät oli lyöty Siken kanssa lukkoon ja menun suunnittelu alkoi. 

Varsinaisen illalliskurssin teemana oli kokonaisena leivinuunissa paahdettavat ruuat, mutta Siken upea ryytimaa antoi mahdollisuuden hyödyntää ruuissa Muhun lempeässä ilmastossa kasvaneita yrttejä ja kasviksia, ja siksi toisena teemana olikin kauden vihannekset. Kun näimme, mitä kaikkea Nami Namasten pihalla kasvoi, muokkasimme Pipsan kanssa reseptejä uusiksi vielä kurssipäivänä, koska emme voineet vastustaa tilaisuutta päästää kurssilaisia keittiöpuutarhan kimppuun. 

Kurssin ruokina oli mm. kokonaisena yrttien kanssa paahdettua kanaa, kokonaista kukkakaalia dukkah-mausteen kera, eli dukkahkaalia, sekä munakoisoa tahinikastikkeella. Jälkiruuaksi valmistimme raakamaitojäätelöä halvan kanssa ja Pipsan viime hetkellä keksimää, aivan ihanaa punaviinissä mehustettuja Muhun kirsikoita, jotka poimittiin suoraan puusta.  

Lopuksi kaikki ruuat syötiin yhdessä ison pöydän ääressä. Ja voi veljet, miten taitavaa jengiä meillä oli kurssilla! Ruuissa näkyi tekijöittensä kädenjälki ja ryytimaalta päätyi ruokiin paljon lisämakuja sekä syötäviä kukkiakin. Juuri tällaista ruuanlaitto porukassa parhaimmillaan on, ruoka on enemmän kuin osiensa summa, ja kun kaikki on itse tehtyä, ei voi kuin hyristä tyytyväisyydestä. 

Kurssillemme osallistui 12 innokasta hyvän ruuan ystävää. Mukana oli ammattilaisia – kuten Hannan Soppa -blogin Hanna sekä Kokit ja Potit -blogin Hannele, sekä intohimoisia harrastajia kuten Raumalta kurssille tullut pariskunta Tiia ja Jarno. Kurssillamme oli myös vähemmän ruokaa harrastaneita oppilaita, jotka tulivat hakemaan helppoja oivalluksia kokkaamiseensa sekä kurssilaisia, jotka tulivat nauttimaan miljööstä kivan yhteisen puuhastelun merkeissä. Mainio sekoitus monenlaista ruuanlaittajaa! Meidän porukka löysi jo ensimmäisenä iltana yhteisen sävelen eikä aamulla ollut enää yhtään hullua tulla aamiaispöytään aamutakissa, vaikka olimme tunteneet vasta päivän. Mikä jengi, ja kyllä minä vähän liikutuin, kun huiskuttelin hyvästejä portilta kahden ihanan päivän päätteeksi. 

Nami Namaste ja Muhu sekä kaikki kurssilaisemme – miten täydellinen tapa lähteä kesälaitumille! 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s