Meksikolanen ruokakauppa Helsingissä – toiveeni on toteutunut!

Pitkään raahasin aitoja meksikolaisia mausteita ja tykötarpeita Suomeen maailmanmatkoiltani, nyt ei tarvitse enää mennä merta edemmäs, sillä kuulin ilouutisen: Hämeentielle on auennut meksikolainen elintarvikekauppa, josta saa lähes kaiken tarvitsemansa aitojen Meksiko-makujen kokkaamiseen. Sinne siis! 

Kaikki ruokaihmiset raahaavat tuliaisina asioita, joita ei Suomesta saa. Mutta Helsinkikin on kansainvälistynyt jo niin paljon, että on harvoja ruokakulttuureja, joiden raaka-aineita ja mausteita ei meiltä saa. Yksi keittiö on kuitenkin ollut jo pitkään haasteellinen: Meksikon keittiö kuivattuine chileineen ja erilaisine maissituotteineen. Näitä elintarvikkeita on pitänyt tuoda usein aika yllättävistäkin paikoista, mm. Berliinissä on yksi mainio pikkumarketti ja taannoisella Antwerpeninkin lomalla löysin meksikolaisia tuliaisia. Suomessa salaisuuteni on ollut bongailla Badia-merkkisiä kuivattuja chilejä isoista marketeista, joihin niitä tulee välillä erinä, lisäksi meksikolaisesta El Rey -ravintolasta olen saanut tiskin alta pyytämällä Tajin-maustetta ja chilikastiketta micheladoihini.

Dos Tecolotes on toiminut vasta pari kuukautta. Se on toistaiseksi vielä pelkkä elintarvikekauppa, mutta maaliskuussa paikasta alkaa saada myös pientä purtavaa shoppailun lomaan, kun keittiö valmistuu. Kauppa myy perjantaisin kotitekoista salsaa, ja sen menekki on yllättänyt omistajat: kuulemma joka perjantai salsat on myyty loppuun klo 12 mennessä! 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s