Koko konkkaronkkamme matkasi Lappeenrantaan: sukulointia, herkuttelua ja lapsen eka vety!

Tämä viikonloppu hujahti herkutellen ja sukuloiden, kun pakkasimme kissat ja lapen autoon ja karautimme kuutostietä Lappeenrantaan. Lappeenrannassa on aina tietyt jutut jotka teemme emmekä tälläkään kerralla halunneet ohittaa kahveja Satamatiellä taikka Vetyjä torilla. 

Viikonloppuretket kasvaneen perheen kanssa vaativat omat järjestelyt, varsinkin kun mukana kulkee myös nelijalkaisia, joiden hiekat, muonat ja matkustusmukavuus pitää myös huomioida. Liikkeelle lähtöä edeltää muistilistojen läpikäyntiä, auton pakkaamista ja tulevan reissun aavistavien kissojen pyydystämistä ympäri asuntoa. Sitten pitää muistaa myös ottaa kaikki mitä itse tarvitsee, koska omaa vapaata viikonloppuaan ei halua tuhlata shoppaillen uusia alushousuja kotiin unohtuneiden tilalle.

Automme kääntyessä kotitieltä voi huokaista helpotuksesta, kaikki tyypit ja kaikki tavarat on pakattu ja viikonloppu voi alkaa. Ei muuta kuin nokka kohti Lappeenrantaa. 

Onneksi perjantaina illalla saimme istuutua suoraan valmiiseen pöytään, sillä äitini oli kokannut meille bravuuriaan, Portugalilaista Carne De Porco Alentejanaa eli paprikatahnassa haudutettua possua simpukoiden kera. Mieheni muisti sitä syödessään, että samaa ruokaa oli tarjolla silloinkin, kun vein hänet ensimmäisen kerran Lappeenrantaan tutustumaan vanhempiini. 

Lapsen jäätyä nukkumaan Mummalle, pääsimme vähän hurvittelemaan, eli oluille Birraan. Lappeenrannassa on paljon mukavia baareja ja oluthuoneita. Uutuutena kaupungissa on sulkemisuhan alla olleen Nuijamies -leffateatterin tilalle perustettu kulttuuribaari; sinne menemme varmasti seuraavalla reissulla! 

Lauantai oli perhepäivä. Kissat jäivät äidille hoitoon ja me siirsimme leirimme Leiriin, veljeni ja hänen perheensä luokse. Lounaan nautimme tyylikkäästi autossa, sillä Lappeenrannan reissu ei olisi mitään ilman lihiksiä Torilta.

Lihisten jälkeen kahvittelimme Lehmus -paahtimon aivan ihanassa kahvilassa Satamatiellä. Lehmus Roastery paahtaa käsin laadukkaita ja meheviä kahveja, joita saa nykyään ympäri suomen hyvän kahvihyllyn omaavista marketeista. -Kokeile ainakin omaa suodatinkahvisuosikkiani Lauritsalaa. Lehmus Roastery on valitty kahtena peräkkäisenä vuotena suomen parhaaksi paahtimoksi ja heidän Satamatien kahvilansakin on saanut tunnustusta sekä kahvifestivaaleilla että matkaoppaissa ja lehdissä. Sen huomasi, sillä ovipumppu kävi ja väkeä oli kaikissa pöydissä. 

Illalla sitten riehuttiin, saunottiin ja rentoiltiin. Ipanoiden mentyä nukkumaan me aikuiset söimme verkkareissamme vegelasagnea ja pelasimme lautapeliä. Näitä peli-iltoja pääsee niin harvoin enää viettämään entiseen tapaan ja olikin jo ollut ikävä kisailua tällä porukalla. 

Lapsille viikonloppu huipentui sunnuntaina HopLopissa vierailuun ja lounaaseen Lalossa. Serkusten keskistä kemiaa oli ihanaa seurata ja olen tyytyväinen ettemme juurikaan suunnitelleet ja etenkään aikatauluttaneet viikonloppua. -Oli aikaa sekoilla, apinoida ja pomppia niin paljon kuin huvitti!

Meille aikuisille parasta viikonlopussa oli tutut jutut kuten suku ja Lappeenrannan herkut, mutta oli myös ihanaa tutustuttaa lapsi meidän tapaamme nauttia perheeni kotikaupungista. Siihen kuuluu hyvä ruoka, aikatauluttomuus ja verkkareissa luumuilu. Näyttää siltä että Alfiestakin on kuoriutumassa pikkujäbä joka osaa arvostaa näitä asioita. 

P.S.: Otin tämän jutun kaikki kuvat puhelimelleni lataamallani Huji-sovelluksella, suosittelen kokeilemaan hauskaa kamera-applikaatiota, jolla saa kuviinsa 90-luvun kertakäyttökameroiden tunnelmaa! 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s