Oletko kokeillut Alkon tilauspalvelua? Tilasin kerralla suosikkiviinini ja pari herkkua pääsiäiseksi!

Olen kokeillut kaikenmaailman viiniappejä ja muistilehtiöitä, mutta hyviksi toteamieni viinien ja oluiden kirjaaminen on ollut päätävaivaavaa ja sekavaa. Viimeistään siinä vaiheessa ketuttaa kun on koittanut ostaa ravintolassa juomaansa viiniä Alkosta: ravintoloille tarjolla olevat herkut nimittäin eivät aina ole rahvaiden saatavilla. 

 

Alkon valikoima koostuu vakivalikoimasta ja tilausvalikoiman tuotteista. Alkot valitsevat myymälöihinsä vakivalikoiman viinejä, mutta lisäksi ne voivat halutessaan ottaa hyllyihinsä tuotteita myös tilausvalikoimasta. Alueiden kuluttajien toiveet ja ostotottumukset ohjaavat myymälöiden tarjontaa ja siksi joka myymälässä on vähän erilaiset viinit. -Mökki-Alkossa käyminen voi turhauttaa, kun sieltä ei löydykään kaupungissa juomaansa suosikkia tai ylipäänsä yhtään tuttua viiniä. Pakkaa sekoittaa vielä iloisesti erikoisvalikoima, joka on kuukausittain vaihtuva pieni erä spessutuotteita. Näistä kirjoitin syksyllä, tsekkaa postaukseni aiheesta täällä. 

Yhdessä tilausvalikoiman ja vakivalikoiman tuotteet täydennettyinä erikoisvalikoiman tuotteilla tarkoittaa sitä, että Suomessa tavalliselle kuluttajalle on saatavilla jo huikean iso määrä erilaisia viinejä. Nautiskelijana sitä tuntee olevansa hyvissä käsissä. Ja kun lisäksi käy kerran kuukaudessa ravintolassa syömässä ja juomassa niitä harvinaisempia juomia, viinin maailmaan sukeltaminen käy melko vaivattomasti kaltaiselleni rennolle harrastajalle. 

Kaikkea ei tosin voi saada heti, on totuttava tekemään tilauksensa Alkon tilauspalvelusta, mutta siitäkin on tehty entistä helpompaa, kun Alkon sivujen lisäksi käytössä on Alkon applikaatio. 

Viime aikoina olen alkanut keräämään lemppariviinini ylös suoraan appiin, josta voin ne myös tilata kotiin muutamalla klikkauksella. Alkon applikaatiosta näkee heidän valikoimansa, voit tehdä muistilistoja lemppariviineistä tai laatia oman listasi vaikka kesän grilliviineille. Kun haluat otta ylös hyviä viinejä, voit skannata applikaatiolla esimerkiksi kaverin luona hänen Alkosta ostamansa viinin viivakoodin tai syöttää viinin nimen hakuun. Ravintoloissakin voi joskus tärpätä, maahantuoja on saattanut kirjata ravintolassa tarjottavan herkkuviinin myös Alkon gtilausvalikoimaan, joten voit tilata sitä myös kotiin. 

Kaikki suosikit löytyvät nyt yhdestä paikasta, viimeistä tilaustakin myöden, josta voin halutessani napata kaikki samat viinit seuraavaankin tilaukseeni. Nyt pitäisi koittaa jatkossa ottaa appiin ylös heti kiinnostavat viinit artikkeleista ja kavereiden illallisista. Viinilehdessä ja Glorian Ruoka & Viini -lehdessä tormään usein mielenkiintoisiin viineihin, mutta myös messuilla voin nyt kätevästi skannata maistamani viinit talteen. 

Koska minulle on alkanut kertymään jo jonkunlainen lista viinejä joita haluaisin kokeilla tai joita haluan löytyvän aina kaapista, päätinkin kokeilla miltä tuotteden tilaaminen Alkon noutopalveluun tuntuisi.

Vielä kuljetus kotiin kaikkina vuorokauden aikoina ei ihan onnistu, mutta oikeaan suuntaan ollaan menossa. Alkon tilauspalvelun kautta noudetut tuotteet tulevat valitsemaasi Alkoon noudettavaksi ja kun lähetyksen voi hakea, saat tekstiviestin. 

Tässä linkki mobiilisovellukseen: 

https://www.alko.fi/asiointi-ja-palvelut/verkkokauppa/mobiilisovellus

Tilasin nyt kerralla isomman satsin viinejä – mielessä kummitelleita muualla maistamiani herkkuja sekä harvinaisuuksia, joita haluan päästä maistamaan, mutta joita en yhden pullon vuoksi jaksa tilailla. Nyt viinikaappini täyttyi kerralla ja näitä helmiä nautiskellaan pitkin kevättä.

Ota tästä talteen viinivinkkini ja muista, että jos teet tilauksen 11.4. mennessä, saat pääsiäiseksi haluamasi herkkuviinit. Muista myös hyödyntää tilauspalvelua kun suunnittelet kevään juhlia – tilaa skumpat ja buffaviinit jo vaikka huhtikuussa!

Lisää tietoa pääsiäisen tilauksista täällä: 

https://www.alko.fi/asiointi-ja-palvelut/verkkokauppa/toimitusajat

 

Tässä vielä lista tilaamistani viineistä ja niiden tuotenumerot: 

Noita Blaufränkisch 2018  – tuotenumero 907298

Redoma Tinto 2014 – tuotenumero 914137

Meinklang Burgenlandred 2017 – tuotenumero 932546

Meinklang Pet Nat – tuotenumero 911777

Gran Cerdo 2017 – tuotenumero 915367

Trapl Sankt Laurent Reserve 2015 – tuotenumero 407587

 

Lisää tietoa tilaamisesta ja pääsiäisen aikatauluista löytyy täältä: 

https://www.alko.fi/asiointi-ja-palvelut/verkkokauppa/toimitusajat

2 Comments Lisää omasi

 1. Vierailija sanoo:

  Itse olen tilannut mieluummin suoraan ulkomailta, hinta edullisempi ja toimitus kotiin. Tuo Alkon palvelu on vähän hassu, tilaat netistä ja noudat sitten itse sieltä myymälästä. Alkon viinivalikoima on toki kattava, mutta toivotaan että uusi hallitus saa muutoksen tällekin gastronomian viimeiselle estelle =)

 2. Meri-Tuuli sanoo:

  En ole vielä kokeillut tuota tilaamista ulkomailta, mutta se kiinnostaa! Mitä palveluita olet käyttänyt?

  Juu, onhan se hassua ettei niitä Alkon juomia saa kotiin toimitettua, koska jo ostovaiheessa on niin monta varmistusta henkilöllisyydestä ja saman voisi tehdä luovutusvaiheessa. 

  Odotan samoin, että suomen alkoholilainsäädännöstä saataisiin purettua viimeisetkin esteet, edellisten ’purkutalkoiden’ huopaa-soutaa-päätöksenteko oli naurettavaa katseltavaa. Onneksi saatiin edes jotain myönnytyksiä!

  Olen ajatellut, että toistaiseksi on siis paras löytää olemassa olevasta järjestelmästä sen hyvät puolet ja hyödyntää kuluttajana uudistuksia, kuin taistella sitä vastaan, koska en lainsäädäntöä voi kuitenkaan muuttaa. Ja äänestää eduskuntaan ihmistä tai puoluetta, joka edustaa liberaalimpia arvoja. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s