Oletko maistanut Labneh-juustoa? Jos pidät fetasta ja vuohenjuustosta, tulet rakastamaan tätä!

Olen utelias ja innostun kun saan käsiini jotain uutta, joten oli luonnollista että kun ensimmäisen kerran näin etnisessä kaupassa purnukan öljyssä lilluvia valkoisia juustopalleroita, oli niitä pakko päästä maistamaan. Suussa aukesi sellainen makujen sinfonia että Labneh-juustosta tuli oitis yksi suosikeistani, jota löytyy aina kaapista. 

Labneh-juusto on oikeastaan tiukaksi valutettua jogurttia. -Sellaista, jossa on enää niin vähän nestettä, että siitä saa pyöriteltyä palleroita, joita voidaan valuttaa musliinissa vielä lisää, jotta saadaan tarpeeksi tiukka koostumus. Parhaimmillaan sitä valutetaan monta päivää huoneen lämmössä, jolloin myös maitohappobakteerit antavat sille makua. Labnehia voi tehdä itse ja netti on pullollaan ohjeita tähän. Itse ostan sen valmiina purkissa. Labnehia löytyy esimerkiksi Alanya Marketeista sekä muista lähi-idän kaupoista. Itse tekemällä labneh:n voi sekoittaa mausteita, kuten juustokuminaa, nigellan siemeniä tai vaikka makeita asioita kuten hunajaa ja syötäviä ruusun terälehtiä. Labneh:n voi myös muotoilun jälkeen pyöritellä esimerkiksi pistaasipähkinöissä. 

Oma tapani nauttia labneh:ta on ihan vaan ottaa palleron ja lisätä sen ruokaan kuin ruokaan. Marinoitujen papuslaattien kanssa se menee oivasti, tai joskus tipautan palleron tomaattikeittoon, jolle se antaa makua sulaessaan. Enkä koskaan kyllästy voileipään, jossa paahdetun, vaalean leivän päälle on ensin voideltu mango chutneyta ja sen jälkeen hierottu puoli palleroa labneh-juustoa. 

Häissämme tarjottiin yhtenä kylmänä juttuna simppeli salaatti, jossa oli marinoituja artisokan sydämiä, säilöttyä sitruunaa, lehtipersiljaa ja labneh-juustoa. -Tätä teen usein myös kesäisin, sillä tämä salaatti syntyy nopeasti ja ilman leikkuulautaa. 

No miltä se sitten maistuu? Kuvittele aito, kreikkalainen feta (eli ei sellainen reikäinen, kuminen salaattijuustokuutio), joka on yhdistetty pehmeään vuohenjuustoon ja jonka hapokkuus on säädetty kaakkoon. Eli minun kirjassani aivan vastustamatonta kamaa! Kuitenkin yksi pallo on aivan riittävästi, sen enempää en pysty yhdellä istumalla syömään tätä herkkua. 

…että silmät menee sirrilleen. Rakastan!
Labneh on niin hapokasta… 
 

Tälla kertaa en jaa teille reseptiä, vaan kehotan hankkimaan purkillisen tätä juustoa ja kokeilemaan itse. Kertokaa sitten mihin kaikkeen itse keksitte tätä käyttää!

P.s. Olen mukana Naisten Vuoro -keittokirjassa, josta löydät mm. yllä olevan kuvan marinoidun papusalaatin ohjeen. Heti kun saan kirjan käsiini, esittelen sen teillekin ja kokkaan jonkun muiden mukana olevien ihanien naisten resepteistä! 

One Comment Lisää omasi

  1. Vierailija sanoo:

    Maistoin labnehia talvella Dubaissa hotellin noutopöydästä eikä ollut mikään makuelämys. Se oli tarjolla tahnamaisena, lautasella sellaisenaan, eikä maistunut oikein yhtään miltään. En tykännyt. Mutta voisin kuvitella että chilillä maustettuna ja öljyyn säilöttynä se on paljon maukkaampaa ja olen valmis kokeilemaan jos satun kaupassa näkemään. Aito feta kuuluu suosikkeihin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s