Koko perheen viikonloppuretki: alpakoita, aaseja, vanhaa tavaraa ja pannaria kunnon kermavaahdolla!

Viikonloppuretkellä ihastelimme ystävällisiä aaseja, kaikenmaailman vanhoja salpoja ja upeita ovia ja ikkunoita sekä herkuttelimme pannarilla, jolle sai lapata kauhatolkulla kermavaahtoa ja mansikkahilloa. Tätä kaikkea löytyy Metsäkylän Navetasta, ja jos lykästää, pääsee tekemään tuttavuutta myös alpakoiden kanssa!

Porukalla tehdyt päiväretket ovat aivan paras tapa viettää vapaata. Omat kotikulmat tulevat tutuksi, ja jos saa alleen auton, voi karauttaa vähän pidemmällekin. Tällaisen retken teimme eräänä sunnuntaina, kun suuntasimme Metsäkylän Navettaan. Paikka oli ennestään tuttu, koska olimme kaveriporukalla käyneet siellä, mutta nyt oli aika viedä lapsemme tutustumaan elukoihin ja Navetan huveihin. 

Metsäkylän Navetan alueella on monenlaista nähtävää. On Metsäkylän Alpakat, eli tilan alpakkajengi, johon pääsee tutustumaan. Itse Metsäkylän Navetta on rakentajan ja korjaajan paratiisi: sen ullakko on pullollaan vanhoista taloista purettuja osia, joita voi ostaa omaan remontointiinsa. Täältä voi löytää esimerkiksi vanhasta asunnosta puuttuneen oven taikka juuri oikealla tavalla vanhahtavat helat johonkin projektiinsa.

Tilalla sijaistee myös  Domus Classica, eli toinen remontoijan paratiisi. Domus Classica on myös erikoitunut perinnerakentamiseen, mutta sieltä löydät vanhan malliset ja perinteisellä tyylillä tehdyt mutta uudet rakennustarvikkeet, kuten lamput, vessanpöntöt, eristevillat, johdot ja paperitapetit. Domus Classicalta saat myös neuvontaa, ja he järjestävät perinnerakentamisen kursseja. Domus Classica löytyy myös Helsingin keskustasta. 

Metsäkylän Navetan retken kruunaa kahvi ja pannari Kahvila Leivintuvassa. Kahvilan pihalla on lapsille leikkipaikka ja puumaja, ja sisällä vanhassa tuvassa on kahvia, virvokkeita ja pannaria. Alfredin mielestä parasta oli se, kun sai itse annostella hillot ja kermavaahdot pannarille. Itse otin suolaisen meetwurstipannarin – oli superherkullista! 

Metsäkylän Navetta löytyy aivan Hämeenlinnan kupeesta, muutaman kilometrin päästä Aulangolta. 

 

 

 

 

Advertisement

2 Comments Lisää omasi

  1. Vierailija sanoo:

    Ihanan kirkkaita kuvia. Millainen kamera sinulla on?

  2. Meri-Tuuli sanoo:

    Kiitos! Nämä kuvat otin puhelimella, mulla on iPhone X. -Toki säätelin kuvia ja laitoin filtteriä 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s